Nieuws

22/8/21

Wij hebben een en ander aan nieuws te melden. Allereerst de Embark resultaten zijn binnen. Deze zijn publiek inzichtelijk. Dus geen geheimzinnig gedoe, databases of onder tafel schuiven van bepaalde informatie, zoals wij helaas regelmatig om ons heen horen en zien. Ieder die interesse heeft kan de resultaten bekijken.
Ahava, Chloë, Chai en de pups van het D nest zijn getest. De link naar hun Embark profiel staat op deze website, op de pagina van de betreffende hond en van de pups staat het bij D nest.

Dan nieuws wat betreft Duco. Wij zijn al enige tijd geleden tot de ontdekking gekomen dat hij aan beide ogen een vorm van corneadystrofie heeft. Gelukkig heeft hij er geen last van. Maar mogelijk is dit wel erfelijk. Gezien de specialist ons daar geen duidelijkheid over kon geven, hebben wij besloten hem niet in te zetten voor de fok zolang die onduidelijkheid bestaat. Erg jammer, we hadden graag een nestje van hem gehad. Maar het is zoals het is, bij twijfel gaan we niet verder met de plannen.

Nu alle resultaten binnen zijn, is Chai onder bepaalde voorwaarden beschikbaar als dekreu. Een korte toelichting daarop is te vinden op zijn pagina.