Nieuws

Gastgezin gezocht! Zolang dit bericht online is, is het mogelijk om te reageren.
💙Chai (Dex)uit ons C nest is, helaas door onvoorziene verdrietige familieomstandigheden, sinds een paar dagen bij ons terug.
Ondanks de situatie zijn we ontzettend blij dat het vertrouwen er was om ons te bellen. Een paar uur later zaten we dan ook in de auto om hem op te halen.
Het voelt vertrouwd hem hier te hebben, en moeder, zus en oma accepteren hem alsof hij niet weg geweest is.😍
Toch denken we dat het beter voor hem is om hem niet hier in de roedel te houden.
Hij verdiend, zeker op deze leeftijd, goed de aandacht en begeleiding. Hij is een hond die we heel graag aan onze kennel verbonden houden.
Daarom zoeken we voor hem een gastgezin.🏡
Hij blijft ons eigendom en we zoeken iemand die van hem wil genieten, hem wil begeleiden en de samenwerking met ons aan wil gaan.🤝
Wat meer over Chai.
Chai is een intacte reu en een zoon van Ahava en Virgile, zus van onze Chloë en 8,5 maand oud.
Hij heeft een fijn karakter en is een ontzettend lieve knuffel, zacht en gevoelig. Voelt stress en emotie van mensen zeker aan.
Hij is erg graag bij je en gaat graag wat met je ondernemen.
Hij heeft een prima basis gehad tot nu, wij zien geen extreem gedrag.
Hij kan goed met andere honden overweg maar hij kan wel in de roedel de grenzen opzoeken. Hij accepteert als onze dames hun grens aangeven.
Prima sociaal, met de juiste begeleiding houden we dit zo.
Los wandelen is geen probleem. Aan de lijn wandelen vraagt op bepaalde punten nog wat training. Het is een behoorlijke jongen die zal uitgroeien tot een flinke reu. Rond de 68cm. Dat maakt dat de begeleiding die hij met zijn 8,5 maand zal krijgen cruciaal is.

Wat zoeken wij voor hem.
✅Een liefdevol warm thuis waar hij tegen je aan mag kruipen.
✅Enige ervaring met honden/kennis van hondengedrag
✅Iemand die voldoende tijd heeft om met hem te gaan trainen op het gebied van speuren/ detectie/ reddingswerk, iets met zijn neus in ieder geval.
✅Iemand die voldoende thuis is of hem mee neemt als je weg gaat. Het is geen hond om dagen achtereen uren alleen thuis te zijn. Hij kan alleen zijn, bijvoorbeeld 4 uur, maar liever meer uitzondering dan standaard. Vooral door zijn verhuizing en leeftijd zullen de eerste weken belangrijk zijn om zoveel mogelijk samen met hem te zijn.
✅Een rustige woonomgeving heeft de voorkeur. Vrijstaand met, grote, tuin.
✅Alleenstaand of stel, met eventueel oudere kinderen, 15+ ongeveer.
✅Een situatie waar hij de enige hond is, zou denken wij voor nu wel het meest rustige zijn. Hij zou eventueel bij een gecastreerde teef kunnen die duidelijk is in grenzen aangeven of rustige stabiele reu die andere reuen goed accepteert. Hij is niet gewend met andere huisdieren dan honden. Met onze Bengaalse kat zijn we bezig met wennen. Hij vindt het vooral spannend, doet geen poging tot bijten.
✅Bereidheid om het versmenu te voeren wat hij vanaf pup af aan is gewend. Uiteraard met onze hulp.
✅Bereid tot een leuke samenwerking met ons, zodat we het samen mogelijk maken deze geweldige hond uit te laten groeien tot een stabiele fijne reu die mogelijk later voor nageslacht mag zorgen.
✅Een adres in Nederland
✅We staan altijd voor je klaar en je krijgt alle hulp en begeleiding die nodig is.

❌Chai is niet te koop
❌Geen drukke, stedelijke,omgeving of huis zonder tuin.
❌Geen roedel met veel honden
❌Geen jonge kinderen, ivm zijn formaat en leeftijd.

Wil je meer informatie of denk je de juiste match te zijn?
📧Stuur dan een email naar info@ofkirasfamily.nl

Graag voorafgaand aan een reactie of eventuele kennismaking goed nadenken!
Wij hebben een aantal reacties gehad waar wij tijd ingestoken hebben en dan achteraf blijkt dat men vooraf niet voldoende nagedacht heeft over eigen situatie of mogelijkheden.

In 2021 hopen wij weer op puppy's. We hebben voor zowel Ahava als Kira een nestje in de planning. Het hangt af van de loopsheid in welke periode van het jaar de dekking zal zijn. Daar kunnen we nu nog niet veel over zeggen.