E Nest Chloë

23/6/22

De pups zijn 10 weken oud en en inmiddels allemaal uitgevlogen. Fijne karakters en gezonde pups. We zijn dankbaar. Een bijzonder intensieve periode hebben we op een mooie manier af kunnen afsluiten. Wij wensen alle pups en baasjes heel veel succes en geluk met elkaar! 

9/6/22 8 weken oud 

En dan zijn ze opeens alweer 8 weken oud. Wat een prachtige hondjes en leuke karakters. Ze wegen nu tussen de 7 en 8 kilo. Inmiddels hebben ze een check gehad bij de dierenarts, zijn ze getiterd en gecheckt bij de fysio. Ze beginnen behoorlijk avontuurlijk te worden en bij de fysio durfden ze de boel op stelten te zetten. 😅We zijn heel tevreden over hun ontwikkeling. Morgen volgt nog een röntgenfoto van de rug van alle pups. En dan hebben we alle medische checks gehad! Alles wat zo ongeveer mogelijk is hebben we na laten kijken en testen,zodat wij de pups zo goed mogelijk afleveren en de nieuwe baasjes een pup krijgen die een goede start heeft gehad. Ook de Embark uitslagen zijn al voor een deel binnen. Verder is de ouderschapstest binnen. Ons vermoeden is bevestigd. Chai is de vader van alle pups. Het mag duidelijk zijn dat zowel Chai als Chloë heel goed vruchtbaar zijn en ook nog eens knappe kinderen geven. Alleen was dit niet de bedoeling....We balen natuurlijk enorm dat zij andere plannen hadden dan wij, en dit in de eerste 5 dagen van de loopsheid gefikst hebben. We hadden het graag anders gezien en pups gehad van Peut. Maar helaas was Chai Peut voor. De lange weken van onzekerheid zijn voorbij. En alles van de afgelopen weken is verklaarbaar. We zijn blij dat alles nu duidelijk is en we dit kunnen afsluiten. Aankomend weekend vliegt de eerste pup uit. Voor een paar geweldige reutjes zoeken we nog een baasje. Bij interesse heel graag mailen naar info@ofkirasfamily.nl 

26/5/22 6 weken oud

Alles verloopt prima met de pups. We zijn gestart met dingen ondernemen buitenshuis, zoals autorijden. We hebben regelmatig bezoek over de vloer zodat ze kennismaken met verschillende mensen. Met onze volwassen honden kunnen ze het ook prima vinden. Ze leren grenzen en spelen. Het zijn echt leuke hondjes, die over een paar weken toe zijn aan een nieuw avontuur. Er zijn nog reutjes beschikbaar, zowel zwart als grauw. We zijn nog in afwachting van wat dna testen, maar je kunt je bij ons melden als je interesse hebt in een van de knapperds. info@ofkirasfamily.nl 

19/5/22 5 weken oud

5 pups die het nog steeds geweldig doen. En wat zijn ze leuk van karakter. Ze houden erg van knuffelen en bij je zitten. Bezoek is helemaal geweldig. En verder zijn ze heel relaxt met alles. Ze gaan al lekker buiten op avontuur. Ze smullen van hun vlees en drinken nog bij Chloë. Qua gewicht zijn ze rond de 4 kilo, en ons zwartje er natuurlijk al dik overheen🤣We zijn tevreden over hun ontwikkeling. Alles naar wens en meer dan dat. Helaas moesten we deze week afscheid nemen van bandje paars😭 Ondanks haar beperkingen waren we op de goede weg, maar een longontsteking werd haar fataal. Kuifje, we missen je enorm. Wat was je een lief hondje, en wat zat je ondanks dat je pas 4,5 week oud was al in ons hart. No longer by our side, but forever in our hearts. We gaan verder met 5 geweldige pups. Geniet maar weer met ons mee van deze lieve snoetjes.

12/5/22 4 weken oud

Wat een hondjes zijn het al! Met de pups en Chloë gaat het heel goed. Ze groeien uitstekend en ontwikkelen ook goed. Ze zijn inmiddels al buiten geweest. De ontdekkingstocht gaat verder. Vandaag voor het eerst gestart met het eten van kvv. Vlees eten hoeven ze niet te leren 😂dat bevalt hen meteen goed. De voerbak van Chloë was al een interessant item geworden afgelopen dagen. De dierenarts is op bezoek geweest en ze zijn allemaal al gechipt. Dit was nodig omdat wij graag al de Embark test wilden laten afnemen en dit wilden koppelen aan een chipnummer. De dierenarts heeft dus ook de de swaps afgenomen en die zijn inmiddels onderweg naar de VS. Ook is er bloed afgenomen om het ouderschap van de pups vast te laten leggen, en wordt van 5 pups meteen getest of de pups drager of vrij zijn wat betreft dwerggroei. Wat de uitslag daarvan is maakt voor de pups niet uit, want ze zullen nooit lijden aan deze aandoening gezien zij normaal ontwikkelde pups zijn. Wij willen dit genetische verhaal graag weten zodat we weten welke genen op welke manier vererven. We waren samen met de dierenarts zo'n 2 uur in de weer om dit alles te fixen. Vooraf moesten alle pups een tijdje apart van elkaar en Chloë zitten, zodat ze geen dna van een nestgenoot of Chloë in de bek hadden. Dit is belangrijk bij een dna test via swap. Ook komt er het nodige papierwerk bij kijken. We zijn blij dat het achter de rug is, en de pups ook😅🥵Nu is het een paar weken afwachten op de uitslagen. Oftewel geduld hebben.....We hebben weer nieuwe foto's gemaakt. Wij zeggen het zijn plaatjes van hondjes😍

7/5/22 3 weken en 2 dagen oud

Week 3 is voorbij en we zijn begonnen aan week 4. De pups en Chloë doen het super. De werpkist is ingeruild voor een ren. Ze gingen namelijk net wat teveel op avontuur door uit de werpkist te klimmen. De ontdekking van de wereld is begonnen nu oren en ogen open zijn en dat is duidelijk te merken. Ze drinken al zelf uit de waterbak en ze hebben al wat geproefd aan vleesmousse. Qua kleur blijven ze verkleuren. Nieuwe foto's, dus er kan weer gespeculeerd worden over de kleuren 😂Verder was het een behoorlijke rollercoaster deze week. We hebben bandje paars laten testen op Hypofysaire Dwerggroei. Dit hebben we gedaan omdat wij een vermoeden hadden dat er iets niet klopte aan haar. En helaas werd waar we al bang voor waren werkelijkheid. We kregen de uitslag van het laboratorium en ze is helaas lijder van Hypofysaire Dwerggroei. En er is grote kans dat dit ook de doodsoorzaak is van de overleden pups. We proberen dit ook nog te laten onderzoeken. Voor haar heeft het als gevolg dat ze een dwerg zal blijven en in haar eerste levensjaar behandeling nodig zal hebben. Door de behandeling heeft ze kans op een redelijk normaal leven. Op dit moment doet ze het goed en ziet de dierenarts geen reden om haar in te laten slapen. We gaan er voor om haar een fijn leven te geven. En we weten nu dat we er rekening mee moeten houden dat dit ook anders kan lopen. We gaan voor de kwaliteit van leven en een dierwaardig bestaan. Als dit op een gegeven moment niet meer gaat, dan weten we dat we afscheid van haar moeten nemen. Het is een verdrietige situatie, maar het is wat is, we kunnen er niets meer aan veranderen. Hoe het kan dat wij een pup(s) hebben die lijder is van deze aandoening,dat wordt uiteraard onderzocht. Er gaat opnieuw en extra getest worden. We zetten alles op alles om boven tafel te krijgen hoe de situatie in elkaar zit. We houden wat dat betreft verschillende opties open, en sluiten nog niks uit. We zijn er eerlijk over dat het een behoorlijke impact op ons heeft. Het is een bizarre situatie en we moeten nog een week of 3 in onzekerheid zitten over de oorzaak, want het onderzoek bij het laboratorium heeft een paar weken nodig. Wisselende gevoelens dus. Superblij dat 5 pups het geweldig doen en er zo prachtig uitzien. Maar ook zorgen om bandje paars en de situatie. Jullie kunnen weer genieten van nieuwe plaatjes en bij deze de namen die we hen gegeven hebben.

Bandje groen Elegance Erez Of Kira's Family
Bandje geel Elegance Ezra Of Kira's Family
Bandje bruin Elegance Ethan Of Kira's Family
Bandje zwart Elegance Ezri Of Kira's Family
Bandje grijs Elegance Ela Of Kira's Family
Bandje paars Elegance Evia Of Kira's Family(bijnaam Kuifje😊)

De doodgeboren en overleden pups kregen de namen;Esriël,Efron,Ebby en Eliz.

28/4/22 2 weken oud

De tweede week zit er op. 5 groeien er als kool. Wat een beertjes zijn het al. Bandje paars groeit gelukkig ook, maar niet zo explosief als de anderen. We zijn blij dat ze stabiel is en nu een stijgende lijn laat zien, en ook dat ze een enorm schattig hondje is!
Qua forsheid en kleuren lijken de pups op wat we gewend zijn bij de Oudduitse herder. Er zijn er een paar best wel verkleurd. Licht, donkergrauw en zwart zijn ze nu. Ze zien er prachtig uit. Ze kijken al mooi de wereld in en ook bij bandje paars staan de oogjes op een kier. Het avontuur gaat beginnen!
Chloë doet het meer dan geweldig. Heel fijn hoe rustig en zorgzaam zij is. We hebben weer nieuwe foto's voor jullie gemaakt!
Voor de juiste baasjes zijn er nog pups beschikbaar.

21/4/22 1 week oud.

De week is voorbij gevlogen. Een heel pittige week. 1 week oud alweer. Een dubbel gevoel vandaag. Een week geleden waren er nog 9. We zijn met 6 over. Ondeŕzoeken lopen nog, er is nog geen aanwijsbare oorzaak gevonden. 1 pup heeft nog extra zorg nodig, die voeden we om de 3 uur bij of als ze zelf goed gedronken heeft bij Chloë ,wat later. Afgelopen dinsdag dachten we dat we ook haar zouden moeten laten gaan. Maar na een check bij de dierenarts werden geen bijzonderheden gevonden en vond deze het zeker de moeite om vol te blijven houden, ondanks dat we even geen vooruitgang zagen. We hebben voor de zekerheid ook dna af laten nemen voor een extra dna test. Maar zowaar, sinds 24 uur lijkt ze bezig met een come back! Ongelofelijk, wat een strijdster ons bandje paars. Komende week zal toch best nog wel spannend zijn. Zal ze blijven groeien? Komt het toch nog goed met haar? Dat zou geweldig zijn. Wat een nest van uitersten. De andere 5 groeien enorm. We hebben nog nooit zulke dikzakken gehad op deze leeftijd. De zwaarste, bandje groen een zwarte reu, is al ruim over de 1 kilo! Die heeft in een week tijd meer dan zijn gewicht verdubbeld. We zien ook al verschil in karakters. Het zijn wel echte powerbaby's! Ze laten al flink van zich horen en een aantal weet nu al heel goed wat ze willen. Naar de kleuren zijn we erg benieuwd! Nog best lastig in te schatten. In ieder geval 1 zwart en verder vooral grauw tinten. Ze zijn vooral donker van kleur. Inmiddels beginnen we zelf een beetje bij te komen. Het blijft nog even intensief en spannend. Ook zijn we benieuwd of we deze week nog uitslagen krijgen van onderzoeken. Kortom, het is nog doorbijten. Laten we maar een voorbeeld nemen aan ons bandje paars. Niet opgeven. De namen van de pups volgen komende tijd nog. Verder iedereen ontzettend bedankt voor het meeleven en meedenken!

17/04/22 

14 april 2022 wat een dag.
Ons C nest werd 2 jaar en Chloë beviel op haar verjaardag van 10 pups.
Met een heel korte aanloop en in ruim 3 uur werden in vlot tempo 8 pups geboren. De eerste 2 kwamen iets trager op gang maar leken verder prima te drinken. Na een paar uur kwam nummer 9. Die had het zwaar. Maar ook zij leek verder geen problemen te hebben. We dachten dat we klaar waren, maar een paar uur later begon Chloë opnieuw te persen. Het vlotte niet erg, dat viel meteen op. Net voordat we naar de dierenarts wilden gaan werd een dode pup geboren. Helemaal intact in het vlies. Pup en Chloë mee naar de dierenarts voor een check. Chloë in orde en verder geen pups meer op komst. De dode pup was al een tijdje dood en zat in de navelstreng gewikkeld en was daardoor waarschijnlijk gestorven. Jammer, maar blij en dankbaar met 9 prachtige pups met mooie geboortegewichten van 400-500 gram. In de loop van 15 april viel op dat de als tweede geboren pup niet goed meer dronk. Mee naar de dierenarts. Die kon geen bijzonderheden vinden. Kort daarna overleed de pup en binnen een half uur volgde de pup die als 9de geboren werd. De paniek sloeg toe. Wat was er aan de hand. Ook de pup die als eerste geboren werd verzwakte. Na overleg met verschillende dierenartsen, kregen alle pups preventief medicatie zodat bacteriën geen kans krijgen.
Na dierenarts bezoek met de verzwakte pup, medicatie, sonde en vocht toedienen, leek zij op te knappen. Ze begon zelf beter te drinken. Maar onze zorg was groot of ze het zou redden. Helaas zakte zij afgelopen nacht weer terug. En ondanks al onze inspanning overleed zij. Uiteraard waren en zijn we verdrietig daarover, maar we focussen ons nu op de andere pups. Geen tijd en aandacht te verliezen. 1 van de 6 pups houden we nog scherp in de gaten en voeden we bij zo nodig. 5 pups doen het uitstekend en groeien als kool. De overleden pups zullen in Utrecht onderzocht worden. Hopelijk vinden ze een oorzaak van hun zo snelle achteruitgang en overlijden. Voor nu hebben we geen idee van de oorzaak. Ook omdat het contrast met de nog levende pups zo groot is. De afgelopen dagen waren bijzonder zwaar en vermoeiend. 24 uur per dag vroeg en vraagt het onze aandacht. We zijn ontzettend blij en dankbaar met de 5 pups die het zo goed doen. En we hopen dat ook de 6de pup in een stijgende lijn door blijft groeien. Het zijn 4 reuen en 2 teefjes. We hopen dat het nu klaar is met de ellende en dat deze prachtige pups op zullen groeien tot geweldige honden. Ze hebben verschillende kleuren. Voor wat we nu kunnen zien zwart en grauw. En Chloë? In een woord wauw! Wat een geweldige moeder. Eerste nestje voor haar en dan zo rustig, beheerst, lief en samenwerkend met ons. Met haar gaat het gelukkig goed, ondanks de marathon van de afgelopen dagen. Bijzonder dank aan collegafokkers en iedereen die met ons meeleefde en tips en advies gaven. Dit waarderen wij enorm. En uiteraard dank aan de dierenartsen die dag en nacht klaar staan. Bijzonder dank aan De Klomp dierenartsen die met een doortastende aanpak kwamen en nog steeds met ons meedenken.

Hopelijk kunnen we nu gaan uitrusten en genieten van het prachtige stel, en gaan we komende weken jullie alleen maar goed nieuws brengen.
Nog niet alle pups zijn gereserveerd, je kunt je nog aanmelden via info@ofkirasfamily.nl