D Nest Kira

28/8 Week 9/10. Tijd om uit te vliegen! Deze keer hebben we meer tijd genomen om te kijken wanneer de pups klaar zijn om te verhuizen. Net even die extra tijd om te zien hoe ze reageren op dingen en wanneer ze een goede overstap kunnen maken. Dat is fijn. Voor veel pups is 8 weken te vroeg en zitten ze juist in een gevoelige fase. Zeker nu met een nest van 2 konden we het even mooi aankijken. Dara, die de roepnaam Nova kreeg, verhuisde afgelopen donderdag. Helemaal klaar om het grote avontuur aan te gaan! Zij gaat de Achterhoek veiliger maken. Hopelijk zijn de katten des huizes ook snel aan haar gewend. Superfijn hoe de nieuwe baasjes serieus de training en opvoeding oppakken. Heel veel succes en plezier met elkaar! We zijn nu al trots op jullie! Ook Dayah gaat aankomende week verhuizen. Het plan was dat ze bij ons zou blijven, maar we stelden onze plannen bij. Daarom zijn we enorm blij met de keuze van Sanne en Keld om Dayah met open armen te ontvangen. Zij keken uit naar een reutje uit Kira haar laatste nest. Wat een teleurstelling dat er alleen teefjes waren. Ze kwamen alsnog langs om de pups te bewonderen. Stiekem werden ze verliefd op Dayah. Toen ze hoorden dat wij ons plan bijgesteld hadden, reageerden ze meteen dat zij Dayah een thuis wilden bieden. Sanne wist precies wat ze wilde, en soms lopen dingen anders dan gedacht en komt het alsnog helemaal goed! Voorwaarde was dat er een klik zou zijn met hun ODH Jip. Vandaag was de dag van de ontmoeting. Prachtig om te zien hoe rustig ze allebei waren. Jip je bent een geweldige hond, en we hopen dat je het heel leuk zult hebben samen met Dayah. We zijn enorm blij dat Dayah bij ervaren baasjes met veel kennis terecht komt. Sanne we wensen jou superveel speurplezier met de meer dan geweldige Dayah! En dat we nog maar vaak gezellig met elkaar en onze honden op pad zullen gaan. 

Het laatste nestje van Kira. Van begin tot het eind liep het anders dan we hadden bedacht, gepland en gehoopt. Wat een avontuur. En wat ontzettend fijn dat we het zo mogen afronden. Wij zijn tevreden en dankbaar. 2 prachtige pups, zowel van uiterlijk als innerlijk. Powerladies. Heel fijn om als pup al mee te trainen. Bijzonder leergierig en geconcentreerd. We kunnen niet wachten om hun verdere ontwikkeling te zien. Ontzettend benieuwd wat de toekomst brengt. We kijken er naar uit! En wij gaan bijkomen van de intensieve taak die ieder nest weer is. Fokken is letterlijk bloed, zweet en tranen. Veel mensen denken hier niet bij na als ze een pup aanschaffen. Fokkers richten hun hele leven in om jouw toekomstige hond op de wereld te zetten, en de beste start te geven. Dat is een missie met visie en bevlogenheid, en waarbij vaak moeilijke keuzes gemaakt moeten worden.Voor Kira zit het qua pups groot brengen er op. Na 3 nestjes is het mooi geweest. Prachtige en tot nu toe gezonde, sterke en lieve nakomelingen heeft ze op de wereld gezet. Supertrots op deze geweldige hond, waar ons avontuur als fokker mee begon.Veel mensen blij gemaakt met een pup van haar. En dat hadden we niet kunnen doen zonder de eigenaren van de reuen die vader van haar nesten zijn. Patrick, Alma en Ann, dankjulliewel dat jullie Devil, Chadow en Sultan beschikbaar stelden. We hopen volgend jaar weer op een nestje binnen onze kennel met een van onze andere honden. Voor nu tijd om deze week het hoofdstuk D nest af te sluiten en verder te werken aan nieuwe plannen, dromen en idealen. Wordt vervolgd.

21/8 Embark uitslagen van de pups bekend

Dara(Nova)Embark profiel Dara(Nova)

Dayah Embark profiel Dayah

8 weken oud. Waar zijn de weken weer gebleven. Weer heel mooi om mee te maken hoe in twee maanden tijd pups zo snel ontwikkelen. Ze wegen inmiddels al ruim 7,5 kilo. Het uitdagen en spelen met de andere roedelleden is in volle gang. Ook zijn we al een paar keer met de pups er op uit geweest, daardoor wennen ze ook aan de autokennel. Het trainen van bepaalde oefeningen is in volle gang. Clicker, plaatsmatje, trimtafel, waterbazer, het komt allemaal voorbij. We zijn erg blij met hoe hun ontwikkeling gaat. Dara zal nog een paar weken bij ons in de roedel blijven. Ze gaat wonen bij mensen die op de lijst stonden voor dit nest, maar in eerste instantie niet in aanmerking kwamen door het aantal pups. We hebben hen alsnog blij kunnen maken. Ze blijft in de buurt wonen, waardoor we ook leuk samen op pad kunnen gaan. Er wacht een mooi avontuur voor beide pups.

7 weken oud. De pups hebben een drukke week achter de rug. Titeren, dierenarts check, ruggen röntgen en gelukkig goedgekeurd! Ook hadden we bezoek van bekenden die honden hebben uit onze vorige nesten. Leuk dat jullie de moeite namen om te komen en erg gezellig weer. Superfijn ook om te horen dat men gelukkig is met een door ons gefokte hond. Daar doen we het voor. Kira en de pups maken het uitstekend en ze ontwikkelen zich geweldig. Deze week hebben we ook bekend gemaakt dat Dayah bij ons blijft wonen. We zijn ontzettend blij met haar. Voor Dara hadden we ook een thuis gevonden. Helaas kwam daar vrij onverwacht verandering in. Vanaf onze kant hebben wij de toekomstige koper mede moeten delen dat Dara niet naar hen gaat. Wij vinden het niet alleen belangrijk dat de pup een fijn thuis krijgt. Maar ook dat we vertrouwen hebben in de koper, voor nu en ook voor de toekomst. Helaas kwamen wij om meerdere redenen tot de conclusie dat er bij ons twijfels ontstonden, en dat deze bevestigd werden. En aangezien wij bij twijfel niet verder gaan, konden we niet anders dan onze twijfel en redenen aangeven en deze vervelende mededeling doen. Wij trekken niet maarzo ergens de stekker uit, en dit is dan ook de eerste keer dat wij dit op deze manier hebben moeten doen. Voor Dara gaan wij dus opnieuw op zoek naar een thuis. Daar gaan we eens rustig over nadenken. 

6 weken oud. Wat een ontzettend leuke pups. Zowel met hen als met Kira gaat het heel goed. Kira is heel relaxed en zorgt nog steeds goed. Ahava en Chloë zijn ook erg gek met de pups. Ze zijn de zorgzame oppas. De reuen hebben zich daar naar te schikken, de dames bepalen wat zij wel en niet mogen. De Raad van Beheer is wezen chippen en de complimenten voor moeder en pups. Ook is DNA afgenomen voor de Embark test. De ontlasting is gecheckt en was wormvrij, dus geen onnodige wormenkuren. Ze wegen inmiddels over de 5 kilo. De socialisatie gaat door, autorijden stond o.a deze week op het programma. Ook hadden we weer het nodige bezoek. Aankomende week een vol programma met dierenarts bezoek en checks. 

 28/7 De namen zijn bekend!

Vandaag zijn de pups gechipt door de Raad van Beheer en is er DNA afgenomen. De namen die wij hadden opgegeven zijn goedgekeurd en vandaag aan de pups gekoppeld. Wij stellen aan jullie voor:

DARA DUTCH LIONESS OF KIRA'S FAMILY (geboortebandje oranje, de lichtgrauwe)

DAYAH DUTCH LIONESS OF KIRA'S FAMILY (geboortebandje paars, de donkergrauwe)

5 weken oud. Boefjes zijn het aan het worden. Ze vermaken zich ook buiten uitstekend. Hebben kennisgemaakt met de andere honden van de roedel. Eten en kluiven er al aardig op los. We zijn gestart met clickertraining en andere dingen die voorkomen in het puppy culture programma. Aankomende week een druk weekje met onder andere chippen door de Raad van Beheer en het nodige bezoek. Kortom, lekker bezig en de socialisatie is in volle gang.

4 weken oud. Alles verloopt voorspoedig. Relaxte moeder en pups. Groeien doen ze nog steeds prima. Ook de scherpe tandjes zijn al duidelijk aanwezig. Ze gaan al lekker mee naar buiten om de wereld te ontdekken. De ren in huis is aangepast en er staan benches in. Met 2 pups lekker makkelijk op deze manier. De benches gebruiken we om in te voeren en om ze er aan te laten wennen. Vandaag krijgen ze voor het eerst wat vast voedsel in de vorm van vlees met wat geitenmelk. We ontvangen inmiddels bezoek, ook weer een nieuw avontuur. De pups vinden menselijk contact duidelijk erg leuk. Ze komen graag naar je toe en zitten graag bij je. 

3 weken oud. De pups ontwikkelen zich goed. Ze plassen al best goed op de daar voor bedoelde plaats. Krijgen tanden en klimmen de werpkist uit. Tijd voor hekjes dus. Verder zitten ze graag bij je. Ook beginnen ze met elkaar te spelen, en de geluiden worden ook getest. Ontzettend leuk om te zien hoe ze steeds actiever worden. Ze zijn al voorzichtig buiten geweest. Het ontdekken van vanalles is begonnen. Het zijn prachtige hondjes en we zijn enorm benieuwd hoe ze zich verder ontwikkelen. 

 2 weken oud. Wat een verschil met de eerste week. Oogjes zijn open en over de rand van de werpkist loeren lukt ook al. Het zal niet lang duren voor we er hekjes omheen moeten zetten. Ze groeien flink, goed te merken dat ze maar met z'n tweeën zijn aan de bar. Ze gaan qua gewicht al richting de 2 kilo. Alles gaat goed met de dames, en Kira is er wijs mee. Zelf leek Kira wat last te hebben met zogen, gelukkig gaat dat inmiddels weer goed. Op naar week 3, waarin de wereld weer een stuk groter gaat worden voor hen.

 

1 week oud.Krachtige pups die groeien als kool! Bandje oranje, de licht grauwe, was op 5 dagen leeftijd al over de kilo en bandje paars, de donkergrauwe, met 6 dagen. Ze bewegen al heel vlot door de werpkist. We hebben het idee dat dit een stel sterke en vlugge dames zijn. Een heel mooi stel. We zijn verliefd 😍Vanaf dag 3 zijn we begonnen met ENS en ESI. De nageltjes zijn geknipt en de pups hebben al kennis gemaakt met verschillende geuren. Met Kira gaat het goed. Ze wil zelfs alweer heel graag met de baas aan het werk in de tuin. Duidelijk dat 2 pups veel minder van haar vragen dan een groter nest. Ze ligt ook al meer buiten de werpkist en pakt haar rust. Ook geeft ze duidelijk aan wanneer het voor de pups even genoeg  is geweest met drinken. Week 1 is prima verlopen. Het grote genieten is begonnen. Op naar week 2!

 

19/6/2021Ze zijn geboren! De pups van Kira en Sultan. Op 19 juni, dag 62 na de dekking. 2 Teefjes, grauw van kleur met een gewicht van 564 en 520 gram. De namen van de pups maken we bekend als deze goedgekeurd zijn door de Raad van Beheer.
Helaas was het geen probleemloze bevalling zoals we gewend waren bij onze vorige 3 nesten.
De dracht was zonder problemen verlopen. Maar de bevalling ging in alles anders. De ontsluitingsfase duurde lang. En toen de uitdrijvingsfae begon duurde het ook lang voordat er een pup voelbaar was. Toen dat uiteindelijk het geval was, kwam de pup maar niet verder en was net te ver weg om vast te pakken en te helpen. Daarom besloten met Kira naar de dierenarts te gaan. Daar een röntgenfoto gemaakt en een spuit gekregen om vaart te zetten achter de geboorte. Thuis gekomen lukt het om de pup vast te pakken en gelukkig, we kregen haar er uit, in een stuit en op de rug, levend en wel! Bandje oranje werd het, 564 gram. Daarna kwam vrij vlot nummer twee in het geboortekanaal. Ik voelde haar kop, maar helaas lukte het ook bij deze pup Kira en ons niet om haar er uit te krijgen. Wat een ellende.
Wat was dit naar. Je voelt ze is er bijna, maar je krijgt geen grip. Maar weer naar de dierenarts. Die kreeg gelukkig pup nummer twee er uit! Bandje paars, met een gewicht van 520 gram. Daarna volgde helaas en niet volgroeide pup die al een aantal weken dood was. Wat een narigheid. Na een echo en röntgenfoto bleek dat er geen pups meer in zaten. Op de echo en aan de hand van het gewicht van Kira hadden we een schatting gedaan van het aantal pups. We hadden al het idee dat het een kleiner nest zou zijn dan voorgaande nesten, maar wel verwacht dat het er een paar meer zouden zijn dan twee.
Ons voorgevoel en bezorgdheid vooraf was niet voor niets. Toch een onrustig gevoel in het tweede deel van de dracht of het wel goed zou gaan met de geboorte als het een kleiner nest zou zijn. En dan blijkt dat zonder dat je feiten hebt, je gevoel klopt.  Het werd een nare bevalling, die gelukkig goed afliep voor Kira en haar pups. Gelukkig werd het geen keizersnede. Je weet als fokker dat pech je kan treffen. En deze keer waren wij aan de beurt. Uiteraard doen we nog wel onderzoek of er een oorzaak is van deze situatie.
De pups waren na de geboorte krachtig en levendig. Ze drinken prima en zijn zelfs al gegroeid. Kira voelt zich ook goed en zorgt goed voor haar pups. En daar zijn we heel dankbaar voor. Het had ook anders af kunnen lopen. We hopen dat we nu geweldige weken tegemoet gaan met Kira en de pups, en dat ze gezond opgroeien en geweldige honden worden.
Gelukkig hadden we geen lange wachtlijst met geïnteresseerden en hadden we al rekening gehouden met een wat kleiner nest. Helaas moesten we alsnog mensen teleurstellen. Ontzettend jammer, want de contacten waren erg leuk en we hadden daar graag een pup heen zien gaan. Hopelijk meer geluk bij een volgend nest, of bij een andere fokker.
We gaan nu even bijkomen van dit verhaal. Mentaal en fysiek was het pittig.
We hopen komende weken bij jullie terug te komen met nieuws dat alles voorspoedig verloopt!
Dank aan de collegafokkers die ook deze keer weer meeleefden, we waarderen jullie betrokkenheid en hulp enorm!
Voor Kira is dit haar laatste nestje. Dat hadden we vooraf al besloten, drie leek ons genoeg. Na deze bevalling zijn we blij dat we dit besluit al genomen hadden. Anders hadden we het zeker alsnog gedaan. Ze is een goede moeder en we zijn heel tevreden over haar nakomelingen. Maar ze is hier niet alleen om nestjes groot te brengen. Ze mag na dit nestje lekker genieten van alle andere leuke dingen.

 

18/5/2021 Wij hebben geweldig nieuws! Wij verwachten weer pups.laughing Vandaag hebben we een echo laten maken en Kira is drachtig! Wat was het deze keer spannend. Zoals de keuze van de reu, daar ging deze keer heel wat aan vooraf. Er waren meerdere opties, kijken, wikken en wegen, de juiste match proberen te maken van gezondheid, karakter, verwantschap. We hebben pas op het laatste moment, toen Kira al loops was, de knoop doorgehakt. En gelukkig zei de eigenaar van de reu ook ja toen we vrij last-minute opbelden. laughingWij hopen rond 19 juni Kira's derde en laatste nestje te mogen verwelkomen. Sinds vorig jaar zijn wij als kennel ook erkend door de Raad van Beheer. Gezien Kira een Duitse herder langstokhaar met FCI stamboom is, was onze wens om met haar een FCI nestje te fokken. Daardoor moesten we op zoek naar een reu met een zelfde soort stamboom, maar wel met een op papier zo laag mogelijk verwantschap. Kira komt uit een in Duitsland gefokte IPO(IGP) lijn. En wij hebben gekozen voor een reu die met datzelfde doel gefokt is. We verwachten pups met een werklustig karakter. We gaan spannende weken tegemoet waarin we druk bezig zullen zijn met alle voorbereidingen. We hopen op een mooi tweede deel van de dracht, een vlotte bevalling en gezonde pups. Jullie zijn ongetwijfeld nieuwsgierig naar wie de vader is van het nest wat we verwachten. All te way from Belgium, here is Sultan van 't Wolvenpad! We zijn heel blij om deze prachtige jonge en gezonde reu te mogen aankondigen als vader van ons D nest. Kira en Sultan hebben op papier een verwantschap van 1.23 over 11 generaties. Meer informatie op Workingdog. Kira en Sultan keurden elkaar goed en de dekking verliep voorspoedig. Eigenaresse Ann de Prez bedankt voor het vertrouwen en de goede samenwerking! Sultan heeft HD A heupen en is ED vrij, rug vrij, en vrij van DM, Dwerggroei, MDR1, Heuplaxiteit 1 en 2, en is combibreed getest. Hij is 66 cm groot en weegt 43 kilo. Het is vanaf nu mogelijk om je aan te melden voor dit nest.(wij nemen geen aanmeldingen aan van buiten Nederland)Neem daarvoor contact met ons op via het contactformulier. Graag vooraf onze visie en werkwijze doorlezen. Aanmelden is niet automatisch een pup reserveren, wij zullen keuzes moeten maken. Wij vragen hiervoor begrip. Wij zoeken in het bijzonder geïnteresseerden die met hun hond aan de slag willen op het gebied van speuren/detectie/neuswerk/reddingswerk. Hierbij wat plaatjes van de jonge heercool