C Nest Ahava

Op 14 april zijn de pups van Ahava en Virgile geboren. 4 reutjes en 2 teefjes.

8 weken oud, de uitzwaaiweek

Onze droom kwam uit! Een nestje van Ahava, ons eigen gefokte teefje. Zoals Ahava zelf is, bracht ze ook dit nest groot. Probleemloos. Wat zijn we ongelofelijk dankbaar. Een vlotte bevalling en 8 weken lang alles perfect verlopen. Gezonde moeder, gezonde pups, fantastisch weer. We hebben enorm genoten. En wat is Virgile een prachtige combi met Ahava. Die mooie en lieve uitstraling die hij doorgeeft. Ook hadden we deze week een avond met Sam Turner die de nieuwe baasjes zowel theoretisch als praktisch waardevolle informatie mee gaf. Dankjewel Sam, voor deze fijne samenwerking. Door iedereen erg gewaardeerd. De juiste baasjes zoeken, dat blijft een intensieve klus! Maar het is gelukt! Wauw, wat zijn we trots op deze geweldige mensen dat zij ons het vertrouwen gaven om een pup bij ons aan te schaffen. Gemotiveerd, open staan om te leren, bereid om iedere week weer, en soms vaker, 1,5 uur of langer te reizen voor een bezoekje en de infoavond. Deze week zwaaien we 5 van de 6 pups uit. De kleinste van het stel, Chloë blijft bij ons wonen. Vandaag zijn de eerste 3 vertrokken, en morgen en overmorgen vertrekken de laatste 2. Op naar een mooie toekomst! Lieve mensen, uit de grond van ons hart, bedankt, en ontzettend veel liefde en plezier gewenst met jullie geweldige pup!

7 juni, fotosessie met Thamara Kooijman

Thamara, bedankt voor je bezoek maar weer en de leuke sessie!

7 weken oud

Het was een drukke week. Van alle pups is de rug gerontgend en allen zijn vrij van een 8ste lendenwervel. Verder zijn ze getiterd, gechipt en hebben ze de gezondheidscheck gehad. Alles was in orde,geen opmerkingen, testikels bij de reuen ingedaald, geen navelbreuken, gebitjes in orde, kortom helemaal goedgekeurd! Ze groeien als kool. Het is een geweldig nest en gevarieerd nest. Dankbaar dat het zo goed gaat! Ze houden van lekker eten, een halve haring of kippennek gaat er moeiteloos in. Ook is op exact 7 weken leeftijd de karaktertest gedaan. De pups gaan een voor een in een voor hen onbekende ruimte en krijgen te maken met een onbekend persoon, nieuwe geluiden en objecten. Ook voor ons is dit een spannend moment, zijn de pups in de test zoals wij ze kennen of zien we ook nog weer nieuwe dingen.  Het was weer bijzonder om de verschillen en ook overeenkomsten te zien. Het gaf ons weer een duidelijk beeld. Over de teefjes was afgelopen week al een besluit genomen, over de reuen hebben we na de test het besluit genomen welke pup naar wie gaat. We hebben nieuwe baasjes kunnen verblijden met ons telefoontje. Helaas hebben we ook een gezin moeten teleurstellen. Zij zochten een pup met een specifiek doel. Vanuit de test konden hadden we helaas geen pup met die specifieke eigenschappen toewijzen. Bij een volgend nest hopen we dat hij er wel bij zit! We hebben mensen blij kunnen maken die op de reservelijst stonden, zij visten net achter het net omdat alle pups al gereserveerd waren, maar kunnen nu alsnog hun pup verwelkomen. Het was gisteren een intensieve en intense dag, met zowel teleurstelling als blijdschap. Grote dank aan Ans die de tijd nam om de test uit te voeren ons bijstond met advies. Erg fijn om een deskundig en extern persoon de test te laten doen. Over een week vliegen ze uit. Nog een week genieten van dit mooie nestje. Bandje roze, Chloe, blijft bij ons wonen. 

Foto's 7 weken

Foto's 31 mei

6 weken oud

Daar zijn ze weer! De pups hebben deze week kennis gemaakt met nieuwe geluiden zoals een tractor die aan het grasmaaien is. Ook maakten ze kennis met regen en zijn ze ook in het donker naar buiten geweest. Ze hebben nieuwe mensen leren kennen, en ze vinden het allemaal erg gezellig. Ze laten merken dat ze tanden hebben dus soms is oppassen geblazen. Meerdere keren per dag eten ze in hun bench en sommigen willen er vervolgens niet meer uit en gaan slapen. Ook Harley onze Bengaal hebben ze van dichtbij bekeken. Daar hadden ze respect voor en ze deden erg voorzichtig met hem. Tijdens het foto's maken vandaag hadden er een aantal onder een struik zich alvast ingegraven voor de nacht. Alle pups zijn inmiddels gereserveerd en we hebben kennis gemaakt met de nieuwe baasjes. 

 

5 weken oud

Wat treffen we het met het weer. Mooie temperatuur voor de pups om op avontuur te gaan in de tuin. Hun wereld wordt steeds groter. Meerdere keren per dag zien ze ook onze andere honden en dat vinden ze erg gezellig. De bezoekjes van de nieuwe baasjes zijn inmiddels gestart. Zo leren ze nieuwe mensen kennen. Steeds meer zien we verschil in kleur, bouw en karakter. We genieten van de pups en hun ontwikkeling en zijn ontzettend benieuwd hoe ze uitgroeien. 

 

4 weken oud

Sinds kort krijgen de pups eten in hun eigen bench. Vlees met wat geitenmelk er bij.  Dat bevalt erg goed. Inmiddels hebben ze ook kennis gemaakt met een aantal honden uit onze roedel. Ook zijn de pups voor het eerst naar buiten geweest. Ze gaan steeds meer nieuwe ervaringen opdoen. Wat betreft zindelijkheid gaan ze ook vooruit. We zijn erg blij met hoe het tot nu toe verloopt. Ook Ahava is een tevreden moeder. De pups zijn heel pienter en echte schatjes.

 

8 mei

We zijn klaar voor het volgende ''level'' De benches staan klaar. Vanaf volgende week eten de pups hun maaltijd in hun eigen bench. Iedere pup een vaste bench. Zo krijgt iedere pup de hoeveelheid voer die hij nodig heeft. Ook willen we hen positieve associatie met een bench bijbrengen. Ze leren met wat lekkers in de bench te zijn als wij de ren verschonen. Benchtraining is onderdeel van het puppyculture programma. Veel mensen maken de eerste tijd met de pup gebruik van een ren of bench. We willen de verhuizing naar de nieuwe baasjes zo fijn mogelijk laten verlopen en nemen daarom de tijd om dit met de pups te oefenen. Het is belangrijk dat een bench of ren geen strafhok wordt, maar een veilige en relaxte plek voor de pup. Ook is het niet de bedoeling dat een hond uren in een bench opgesloten wordt.

 

3 weken oud

Alles verloopt nog steeds uitstekend. En wat vliegen de weken dan voorbij. Voor we het weten zitten we al op de helft. De oogjes van de pups zijn inmiddels goed open en ook merk je dat ze geluid goed waarnemen. Ze hebben ontdekt dat hun eigen geluid het ook goed doet, en dat ze kunnen grommen en blaffen. Ook beginnen ze elkaar af te tasten. Ahava blijft onder alles rustig en laat zich niet van de wijs brengen. Qua uiterlijk kun je bij de pups nu ook meer de verschillen zien en ook de karakters zullen steeds meer duidelijk worden. Ze beginnen interesse te krijgen in Ahava haar eten, dat lijkt hen onderhand ook wel wat. Ze moeten nog even geduld hebben. Op de leeftijd van 4 weken starten we met het voeren van vers vlees.

Inmiddels zijn er pups gereserveerd,maar ook nog beschikbaar. We kunnen nog aanmeldingen aannemen.We hebben behoorlijk wat reacties gehad, maar met de meesten hebben wij besloten niet verder te gaan. We zoeken een goede match met het type hond uit dit nest, en met ons en onze visie. Mocht je interesse hebben, lees dan eerst onze website door en bekijk of wij de fokker zijn die je zoekt. Vanaf onze kant zullen we ook eerlijk zijn waarom we wel of niet een pup voor je reserveren. 

De foto's zijn weer gelukt, en wat een verschil met vorige week!

 

2 weken oud

Met Ahava en de pups gaat het nog steeds heel goed. De oogjes zijn open gegaan en ook beginnen ze te horen. Ze gaan oefen met op hun pootjes staan en lopen. Ook beginnen de eerste pups hun behoefte te doen buiten het kleed op de pads. Bijzonder hoe ze van nature weten dat ze het nest schoon moeten houden. We zijn ook al weer even bezig met ENS, Early Neurological Stimulation. Meer informatie hierover klik hier. Ook met ESI zijn we gestart, Early Scent Introduction. Meer informatie klik hier. Op deze manier proberen we hen ook al op deze jonge leeftijd dingen mee te geven. En we hopen dat de toekomstige baasjes daar de resultaten van gaan zien. De foto's staan ook weer voor jullie klaar. Dat vergde nogal wat tijd, want ze weten al best goed wat ze willen, en dat was niet op de foto! Zorg dan maar eens dat ze poseren....Vooral bandje geel had er geen zin in, maar kon wel de moeite nemen om over de rand van de werpkist te kijken. Daar gaan we nog wat mee belevenlaughing. De tijd breekt aan dat ze hier steeds meer de boel op stelten gaan zetten, maar we zijn er klaar voor! 

1 week oud

Met Ahava en de pups gaat het uitstekend. De pups groeien prima, en Ahava is een rustige en goede moeder. De kleuren worden steeds beter zichtbaar. Het geluid doet het ook uitstekend, zeker als Ahava in de buurt komt en er gedronken moet worden. Ook zijn ze al behoorlijk vlug en waggelen steeds sneller door de werpkist. Verder wordt er natuurlijk veel geslapen en gedronken. Een heerlijk ontspannen eerste week. Het is genieten! 

Geboorte

Op maandagavond werd Ahava onrustiger. En op dinsdag was ze de hele dag in de weer, afgewisseld met slapen. In de avond zagen we dat het niet lang meer zou duren voor de eerste pup zich zou aandienen. Zo spannend! De pups waren al meer dan een week behoorlijk beweeglijk in Ahava haar buik. Zouden ze er ook zo vlug en beweeglijk uit komen? Ja, dat kwamen ze, springlevend en vlug! Om 20.45 werd er een grauw reutje geboren, 506 gram, bandje blauw. De vaart zat er meteen in want om 21.00 werd een grauw teefje geboren, 476 gram, bandje roze. Ahava reageerde meteen rustig, beheerst en zorgzaam op de pups. Om 21.28 werd een grauw reutje geboren, 476 gram, bandje rood. Ahava nam even een pauze. Om 22.40 werd een heel donker reutje geboren, we denken zwart van kleur, 496 gram, bandje groen. Vrij vlot er achteraan kwam om 23.06 een grauw reutje ter wereld, 394 gram, bandje wit. Ahava nam weer even een pauze en daarna wordt om 00.10 een heel donker teefje geboren, we denken zwart van kleur, 478 gram, bandje geel. In 3,5 uur tijd, zonder veel moeite, zette Ahava haar eerste nestje op de wereld. Wat zijn we trots, en Ahava natuurlijk ook. De volgende generatie van Of Kira's family is geboren! Ruim 2 jaar terug werd Ahava bij ons geboren. Een hond uit duizenden. En zoals we haar kennen zorgt ze ook voor de pups. Liefdevol, beheerst en zorgzaam. Alle pups drinken goed en zijn al aangekomen. Wat een geweldige start van dit nest. We hopen natuurlijk dat dit zo zal blijven. Voor nu ziet alles er prima en gezond uit. We zijn verliefd!  En dan hier de foto's van vandaag.

Klik op de afbeelding voor volledige weergave.

 

 Virgile: HD A, ED vrij, DM vrij, MDR1 vrij, Dwerggroei vrij, rug geen bemerkingen, DNA vastgelegd

 Ahava

Kiezen....het is niet makkelijk en er hangt veel vanaf. Een lijstje maken met reuen, bezoekjes afleggen, afwegingen maken en dan de keuze. Ook deze keer dachten collegafokkers mee, onze dank is groot. Het is al 1,5 jaar geleden dat we zo'n drie uur in zuidelijke richting reden en een bezoek brachten aan Virgile. Hij bleef in onze gedachten, en nadat alle documenten en onderzoeken in orde bleken, maakten we de keuze voor deze knappe man. Prachtig zwart en een ontzettend prettig karakter. Lief, rustig, gevoelig en stabiel. We waren onder de indruk van hem. Ook heeft hij al mooie en gezonde nakomelingen gegeven. We denken dat hij een heel goede combinatie is met Ahava. Als alles goed gaat, zal dit het eerste nestje van Ahava zijn. We bedanken Lindia, de eigenaresse van Virgile, voor het vertrouwen in ons! Samen met haar kijken we uit naar voorjaar van 2020!