B Nest Kira

8 weken oud 

De tijd van afscheid nemen is aangebroken! Zo ben je bezig met het zoeken naar de juiste combinatie en zo vliegen ze uit. Acht mooie, intensieve en drukke weken zijn voorbij gevlogen. Geweldig om mee te maken, zeker als alles goed gaat. Wat was dit nest leuk om groot te brengen. Heel verschillende hondjes, passend in verschillende gezinnen. Afgelopen week hadden we een cursus bij ons thuis, met deskundigen op het gebied van gedrag en vachtverzorging. Superleuk om iedereen aan de slag te zien met de pups! Afgelopen maandag vertrokken 3 van de 7 pups naar hun nieuwe thuis in Hoevelaken, Ulft en Duiven. Een stuk rustiger opeens. Deze week zullen er nog 2 vertrekken, naar Ruurlo en Cothen. En hopelijk mag bandje roze, Becky ook snel naar een fijn thuis. Bandje blauw, Benny, blijft voorlopig bij ons wonen en we hebben een back up voor hem gevonden. Dus Benny is hoe dan ook onder de pannenwinkDe eerste berichten en foto´s van de pups bij hun nieuwe thuis zijn veelbelovend, heerlijk om te horen. Superfijn om iedereen zo gelukkig te zien. Binnenkort zien we elkaar weer bij een gezamelijke titersessie. En hopelijk volgen er in de toekomst nog leuke gezamelijke uitjessmile Wij wensen iedereen ontzettend veel geluk en plezier met de pup! De foto´s van de al vertrokken pups hebben we gisteren voor vertrek gemaakt. 

 

 

7 weken oud

Het was een erg drukke week! De pups zijn naar de dierenarts geweest, gechipt, getiterd en gecontroleerd, hebben een karaktertest gehad, bezoek gehad voor nestcontrole van de LSOHV, en hebben een uitstapje gemaakt naar een evenement. Ook hebben we de rug van alle pups laten rontgen, allemaal een goede rug!  En natuurlijk hadden we ook deze week weer veel bezoek. Vandaar de wekelijkse update wat later. Voor de nieuwe baasjes een spannende week, want afgelopen dinsdag kreeg iedereen te horen welke pup naar welk gezin gaat. Iedereen gelukkig blij met de keuze! Met de karaktertest was het erg leuk om te zien hoe ze reageerden toen ze alleen in een nieuwe ruimte waren, met nieuwe prikkels. Hanneke Reitsma was weer bereid om onze pups te testen. Dankjewel Hanneke, we zijn weer blij met je deskundige advies! Mooi om te zien hoe dit nest ook weer heel anders is dan het vorige. We wilden heel graag wat duidelijke foto's maken van de pups in verschillende posities. Aangezien ze iedere week beweeglijker lijken te worden, is dat behoorlijk wat kunst en vliegwerk. Gelukkig waren daar vanmiddag Thamara en Riklaughingdankjewel voor het maken van de foto's en alle hulp. We waren een goed team! Morgen staat er een nog een cursus op de planning voor de nieuwe puppyouders. En daarna is het einde van een heel mooie maar ook drukke periode is in zicht. Maandag vertrekken de eerste pups naar hun nieuwe thuis, waar naar hen wordt uitgezien! 

Bandje roze, Becky is nog beschikbaar! Bandje blauw, Benny, zoekt gastouders in de regio Apeldoorn.

En dan nu voor jullie allemaal weer de foto's!! Klik op de foto voor volledige weergave.

 

6 weken oud

Wat veranderen ze veel op deze leeftijd. Ze groeien nog steeds flink en je ziet steeds beter de verschillen. Afgelopen week hebben we ons vooral rustig en koel proberen te houden en hebben we ook het bezoek even stilgelegd. Inmiddels zijn we weer actiever geworden en kunnen we weer wat meer ondernemen. Tot nu toe kunnen we zeggen dat het een heel prettig en makkelijk nest is. Ze hebben de tuin wat meer ontdekt en dat vonden ze erg leuk. Met de zindelijkheid gaat het ook goed, ze willen het het liefst buiten doen! Morgen gaan ze voor het eerst er op uit, naar de dierenarts. 

Voor 1 teefje zoeken we nog een fijn thuis. En voor 1 reu zoeken we een gastgezin in de regio Apeldoorn. Dus alle leuke mensen die graag zo'n knapperd willen......reageren maar!smile

Klik op de foto voor volledige weergave.

 

5 weken oud

Wat heerlijk om een zomernest te hebben! De pups zijn lekker veel buiten, daardoor doen ze veel nieuwe indrukken op.  Geuren, ondergronden, en geluiden van buiten zoals een tractor die gras aan het schudden is en geluiden van verkeer. Ook hebben onze andere honden kennis gemaakt. Dagelijks zien ze de rest van de roedel. Doordat het s avonds warm is, maken ze ook in het donker buiten zijn mee. Over ons hele terras hebben we een parachute doek gespannen, dat zorgt voor schaduw. Daardoor kunnen ze een groot deel van de dag buiten zijn. Op het warmst van de dag liggen ze binnen bij de ventilator. Heerlijk vinden ze dat. Eten doen ze als bootwerkers en groeien als kool! We genieten enorm, en alle bezoek met ons!

Er is nog 1 teefje beschikbaar. Voor 1 reutje zoeken we een gastgezin/co-ouders die in onze omgeving wonen.

Klik op de foto's voor volledige weergave.

 

4 weken oud

We zijn al op de helft...over 4 weken mogen ze al verhuizen. Wat zijn de afgelopen weken omgevlogen. Vandaag hebben ze voor het eerst vlees gegeten. Daar was verder geen uitleg bij nodiglaughingHet zijn al actieve hondjes. Spelen met elkaar en met speelgoed. Ook zijn ze al even naar buiten geweest, dat beviel hen ook uitstekend. Ze hadden er geen moeite mee en stapten dapper naar buiten. Ze proberen ook al goed buiten hun slaapplaats te plassen, dus dat gaat ook de goede kant op. We hebben volop bezoek, dus ze hebben al heel wat verschillende personen ontmoet. Ook hebben ze al een keer kennis gemaakt met Ahava, en die was duidelijk heel blij met de schatjes. Komende tijd zullen ze ook aan de andere honden gaan wennen. Hun wereld wordt steeds groter!

Voor 1 teefje kunnen we, bij de juiste match, nog een reservering aannemen. Voor 1 reutje denken we een samenwerking aan te willen gaan met ''co-ouders''/gastgezin, in een straal van maximaal 45 minuten bij ons vandaan. Hij gaat dan wonen bij het gastgezin, maar wij dragen de verantwoording met betrekking tot eventuele inzet als dekreu. Bij interesse voor een van beide, vernemen wij het graag. Voor alle pups geldt dat met 7 weken bekeken wordt welke pup naar welke eigenaar gaat. Klik op de foto's voor volledige weergave. 

3 weken oud

Drie weken oud, een heerlijk stel!Ze kunnen al aardig lopen en ook hebben ze qua zicht de boel al goed in de gaten. Groeien doen ze nog steeds uitstekend. En het drinken bij Kira gaat ook nog prima. Zodra ze haar zien laten ze flink van zich horen. Ook hebben ze door dat wat Kira eet misschien voor hen ook interessant is. Nog even geduld, en dan mogen ze ook lekker vlees etenlaughingInmiddels zijn we begonnen met bezoekjes van de toekomstige nieuwe eigenaren. Heel fijn om te horen hoe enthousiast iedereen is! Ook hebben we al wat activiteiten gepland voor de komende weken, zoals dierenartsbezoek, een puppysocialisatieparcour, karaktertest en een cursusavond voor de nieuwe baasjes. Hieronder weer plaatjes van de wijsneusjes. Klik op de foto voor volledige weergave.

2 weken oud

Vandaag 2 juli zijn ze 2 weken oud. En wat een verschil met vorige week. De oogjes zijn sinds een paar dagen open. Nu gaat het feest beginnenwink Ze hebben heel goed door wanneer de melkbar in de buurt is. Dan gaat het geluid aan, dat doet het bij allemaal uitstekend, en racen ze al waggelend zo snel mogelijk naar Kira. Ook proberen ze al hun behoefte buiten hun slaapplaats te doen. Ze groeien nog steeds goed, en alles verloopt prima. We zijn benieuwd wanneer ze over de rand van de werpkist proberen te komen. We denken dat ze aankomende week door hebben dat ze er uit kunnen. Dan wordt het tijd voor de ren en gaat de werpkist er uit. Het zijn vlugge rakkers, maar vandaag werkten ze goed mee voor de fotosessie! Klik op de foto voor volledige weergave.

1 week oud

Op 25 juni waren ze 1 week oud. We hebben een hele goede week achter de rug. Allemaal groeien ze goed. Een aantal is de kilo al ruim gepasseerd en de anderen zullen naar verwachting met 1 of 2 dagen volgen. Kira is heel wijs met haar kids en verliest zeker niemand uit het oog. We wegen ze iedere dag, en Kira let wel goed op dat iedereen weer bij haar terugkomt. Ze zijn ook al sterk en vlug. We zijn begonnen met ENS(Early Neurological Stimulation)en de scherpe nageltjes zijn geknipt. Hieronder foto's op de leeftijd van 1 week. Klik op de foto voor volledige weergave. Onder de portretten een uitleg over ENS, van het programma wat wij volgen.

 

 

Geboren op 18 juni 2019 7 pups, 4 reutjes en 3 teefjes, de kleur is grauw.

Daar zijn ze dan! Ons B nest. Op zondag hadden we al wel door dat het niet zo lang meer zou gaan duren. Ard-Jan ging maar alvast op de bank slapen bij Kira. Op maandag was Kira duidelijk onrustig en buiten flink aan het graven. Van maandag op dinsdag toch nog de nacht doorgeslapen. Op dinsdagochtend om 08.00 uur hoor ik Ard-Jan opeens roepen ''de eerste is er!'' Bandje blauw, een reutje van 404 gram. Nummer 2 laat op zich wachten, en Kira moet er ook even wat moeite voor doen, maar met wat hulp is daar om 10.10 bandje groen, een reu van 564 gram. En dan zit de vaart er in! Om 10. 52 komt er een teefje ter wereld, bandje roze, 472 gram. Om 11.20 weer een teefje, bandje paars, 484 gram. En 10 minuten later om 12.31 komt er een reu, 502 gram, bandje bruin. En dan begint het lange wachten...Kira is rustig en gaat even slapen. We wachten en wachten, het duurt wel erg lang en er lijkt geen actie te komen. Maar er moeten nog pups in zitten. Aan de hand van het toegenomen gewicht hebben we het aantal ingeschat op 7. We besluiten langs de dierenarts te gaan om even te laten kijken hoeveel er nog in zitten en een prik om de weeen weer op te wekken. Het zijn er nog in ieder geval 2 en misschien 3 zo krijgen we te horen. De eerst volgende ligt goed voor de uitgang, dus snel weer naar huis. Onderweg in de auto om 17. 50 komt nummer 6, een teefje, bandje rood. Eenmaal thuis lijkt pup 7 in aantocht, maar hij moet van ver komen. Om 19.00 uur voel ik hem in het geboortekanaal en met wat hulp is daar bandje zwart, een reu van 504 gram. En toen de vraag, komt er nog 1 of toch niet? Kira is rustig en lijkt klaar. Maar toch, we nemen geen risico en willen nog een keer laten checken. Gelukkig is Kira fan van autorijden en ook de dierenarts is geen probleem. Op de rontgenfoto zien we dat alle pups er uit zijn. Gelukkig, we zijn klaar! De pups waren meteen levendig na de geboorte en dronken goed. Ook zien ze er voor nu gezond uit. Kira is meteen goed de pups aan het verzorgen en ook eten gaat er goed in. Het was een lange dag. Maar wat zijn we dankbaar dat 7 pups goed ter wereld zijn gekomen. We kunnen nu rustig gaan slapen! Grote dank aan de collegafokkers die ons tijdens de bevalling ondersteunden met aanmoediging en tips! Ard- Jan blijft voorlopig nog bij Kira slapen, zodat alles goed in de gaten gehouden kan worden. De pups zijn de volgende dag meteen gegroeid, een heel fijne start! Hieronder stellen we ze aan jullie voor. 

Bandje blauw reu Beautiful Benny of Kira's family - Benny, komt van Benjamin, zoon van mijn rechterhand

Bandje groen reu Beautiful Benroy of Kira's family - Benroy, zoon van een leeuw

Bandje roze teef Beautiful Becky of Kira's family - Becky, verbindend

Bandje paars teef Beautiful Batya of Kira's family -  Batya, dochter van God

Bandje bruin reu Beautiful Benzi of Kira's family - Benzi, goede zoon

Bandje rood teef Beautiful Briëlla of Kira's family - Briëlla, God is mijn kracht

Bandje zwart reu Beautiful Benaya of Kira's family - Benaya, God bouwt

Voor volledige weergave klik op de foto.

 

 

 

 

 

De plannen voor het tweede nestje van Kira! Maanden van overwegen, nog eens overwegen, overleggen, informeren, bezoekjes afleggen, zowel buiten als binnen Nederland om tot een goede keuze te komen. Dankjewel aan collegafokkers die meedachten, en soms mee op pad gingen. We gingen niet over een nacht ijs! Wie past er bij Kira wat betreft karakter en exterieur, en welke voldoet aan de eisen die we stellen aan de gezondheidsonderzoeken. In wie hebben wij vertrouwen als vader van ons B-nest. En dan een weloverwogen keuze maken! Het is geworden de prachtige en lieve Chadow van Ingha's erf! Superfijn dat we welkom zijn bij eigenaresse Alma Groot, kennel Of The Heart Of Lothian, voor een date tussen Chadow en Kira. 

Chadow heeft HD-A, is ED-vrij, DM-vrij, en ook zijn rug is vrij van afwijkingen. Daarnaast heeft hij een erg lief karakter en is ook nog eens mooi van bouw. Wat willen we nog meer! De verwantschap tussen Chadow en Kira is 0% over vele generaties.