A Nest Kira

Alle pups hebben inmiddels een baasje! 

4 april, 8 weken oud

8 weken voorbij gevlogen! 8 weken terug kwamen 8 mooie wondertjes ter wereld, en nu vandaag vloog de eerste al weer uit. Een intensieve, spannende, drukke maar ontzettend mooie periode, van dekking tot afscheid nemen. Ons eerste nest, wat bijzonder. En wat zijn we dankbaar dat 8 weken lang zo goed zijn verlopen. Voor alle pups passende baasjes getroffen, wat is dat fijn. Om beurten gaan ze naar hun nieuwe huis, verspreid over 2 weken. Ondertussen zijn wij verhuisd van Ede naar het mooie Loenen, we blijven dus op de Veluwe! Er kwam een prachtige kans voorbij, en besloten die niet te laten gaan. Dus met pups en al verhuisd, wat allemaal goed is verlopen. En meteen konden de pups genieten van de extra ruimte die we hier hebben.

Op 28 maart brachten, namens de LSOHV, Roeline en Laura ons bezoek. Alles gecheckt en de nodige papieren ingevuld. Dames bedankt!

Op 29 april zijn alle pups individueel getest op karakter/gedrag door een ervaren deskundige op dit gebied. Hiervan hebben we per pup een verslagje ontvangen met tips en advies. Heel mooi om de verschillen te zien in karakter. En blij met de uitslag! Geen extremen, sociale pups, behoorlijk stabiel, niet snel onder de indruk, moederhond met relaxte en prettige uitstraling, dat waren zo wat opmerkingen die we terug kregen. Op 1 april, geen grap, hadden we een puppyfeestje in ons nieuwe en ruimere huis. Zo'n 20 personen waren te gast, voornamelijk de nieuwe baasjes. En als kers op de taart was vader Devil met zijn eigenaren ook aanwezig! Wat hebben we daar van genoten. Nog eens werd onze keuze voor hem bevestigd. Wat een fijn karakter, zelfs spelen met de pups! Iedereen leuk kennis gemaakt, de uitslag van de karaktertest besproken en natuurlijk foto's gemaakt. Kortom, geslaagde middag.

En dan vandaag vloog de allereerste uit. We missen haar nu al, 8 voerbakjes vullen, o nee 7 nog maar. Met uitlaten even tellen 8, o nee 7. En zo zal het de komende dagen gaan. Telkens 1 minder, dan wennen we er aan. Ze zijn toe aan een nieuw avontuur bij hun nieuwe baasjes, op weg naar mooie volwassen honden.  Vanmiddag namen we afscheid van Adar-Ahsra Of Kira's family. En wat is ze welkom bij de familie van Dijk uit Numansdorp. Wij wensen hen ontzettend veel plezier en heel veel succes met Ahsra!  Dat jullie er een fijne, lieve en sportieve hond aan mogen hebben. We kregen zelfs al foto´s hoe ze op haar gemak lag te slapen in haar nieuwe huis. 

Hieronder de portretten van vandaag. 

 

 

 

 

24 maart, ruim 6 weken oud 

Wat groeien ze enorm hard! Lief en sociaal zijn ze, wat zijn we daar blij mee. Afgelopen week zijn ze getiterd. De antistoffen waren nog voldoende aanwezig. Ook is er bloed afgenomen om het DNA profiel vast te leggen. En verder zijn ze gezond verklaard door de dierenarts. Nu het wat minder koud is gaan ze ook lekker naar buiten, heerlijk vinden ze dat. Kira geeft ze de nodige lessen in het spelen en afremmen. Ook mogen ze nog regelmatig bij haar drinken. Alle pups kennen al het commando zit en als het etenstijd is dan weten ze dat wie het eerst netjes zit, mag als eerste eten. De toekomstige baasjes komen regelmatig langs. En we kunnen zeggen dat we er alle vertrouwen in hebben dat de pups een fijn thuis krijgen. 2 pups zoeken nog een topbaasje, bandje rood en bandje paars, beiden teefjes. We genieten van het 8-tal, en wat gaat de tijd snel. Super om te zien hoe mooi ze zich ontwikkelen. We zijn trots op deze mooie hondjes, en op Kira natuurlijk.

 

Bandje rood, Abira, teefje, 4815 gram

Bandje blauw, Ahava, teefje, 4365 gram

Bandje roze, Aviva, teefje, 4580 gram

Bandje zwart, Aryeh, reu, 4585 gram

Bandje groen, Ariël, reu, 5055 gram

Bandje oranje, Ava, teefje, 4425 gram

Bandje bruin, Adar, teefje, 4850 gram

Bandje paars, Amaris, teefje, 4550 gram

 

 

14 maart, 5 weken oud

Wat een heerlijk stel is het! Ze zijn al een paar keer naar buiten geweest en dat vonden ze prachtig. Ze groeien prima. Ze worden steeds slimmer en zijn heel attent en mensgericht. We proberen hen de basis mee te geven van geduld, zelfbeheersing en focussen op de baas. Hier zijn we goed mee op weg. Wat leren ze snel! Vandaag is de dierenarts ze wezen chippen. Ze gedroegen zich super! De prik met de chip er in is niet fijn, maar ze waren heel dapper en er was weinig gepiep. Ook de gezondheid was in orde! Volgende week gaan we een titerbepaling laten doen. Ze worden dan allemaal, door middel van wat bloed, gecheckt op antistoffen van de meest voorkomende hondenziekten. Aan de hand hiervan zullen ze per pup op maat gevaccineerd worden, voor een optimale bescherming met zo minimaal mogelijk aan vaccinatie. We zijn benieuwd hoe het er voor staat. Wij, alle visite en de nieuwe baasjes knuffelen wat af. Het is genieten. :)

Bandje rood, Abira, teefje

Bandje blauw, Ahava, teefje

Bandje rose, Aviva, teefje

Bandje zwart, Aryeh, reu

Bandje groen, Ariël, reu

Bandje oranje, Ava, teefje

Bandje bruin, Adar, teefje

Bandje paars, Amaris, teefje

 

 

7 maart, 4 weken oud

Ze groeien en eten uitstekend. Het vlees valt goed in de smaak. Wat jammer dat ze niet allemaal bij ons kunnen blijven, want wat zijn ze mooi! De socialisatie is in volle gang! We hebben veel bezoek over de vloer. De puppy's vinden het heerlijk zoveel aandacht. Heel relaxt zijn ze. We proberen ze al wat basis dingen bij te brengen, iedere dag even aandacht voor iedere pup apart. Zo kunnen we ook goed zien hoe ze ontwikkelen. Ook leren ze zich dan al een beetje alleen concentreren. Ook Kira is in haar element met alle extra aandacht en knuffels. Sinds de werpkist uit huis is, eet ze beter. Blijkbaar vond ze de werpkist toch wat teveel opgesloten. De ren bevalt haar beter, ze kan vrij in en uit lopen, maar ligt vaak heel relaxt gezellig met de puppy's. Hieronder weer nieuwe foto's van vandaag. 

 

 Bandje rood, Abira, teefje

Bandje blauw, Ahava, teefje

Bandje roze, Aviva, teefje

Bandje zwart, Aryeh, reu

Bandje groen, Ariël, reu

Bandje oranje, Ava, teefje

Bandje bruin, Adar, teefje

Bandje paars, Amaris, teefje

 

28 februari, 3 weken oud. Weer nieuwe foto's!

Wat zijn ze ontzettend leuk. Heel wijze hondjes zijn het. Ze reageren al als je ze roept. Ze doen het uitstekend, tevreden puppy's. Deze week gaan we ze wat meer ruimte geven, ze willen op onderzoek uit! Ook zijn ze door verschillende mensen al bewonderd en geknuffeld, en dat vinden ze gezellig! We genieten van de leuke ontwikkeling die ze doormaken. De ontlasting is gecheckt op wormbesmetting en coccidiose, en ze zijn vrij hiervan!

Geniet maar weer mee van de plaatjes.

 Bandje rood, Abira, teefje

Bandje blauw, Ahava, teefje

Bandje roze, Aviva, teefje

Bandje zwart, Aryeh, reu

Bandje groen, Ariël, reu

Bandje oranje, Ava, teefje

 Bandje bruin, Adar, teefje

Bandje paars, Amaris, teefje

 

 

 

Op 21 februari waren ze 2 weken en hebben we weer foto's gemaakt.

De oogjes zijn open en ze kunnen al goed uit de voeten! Ze hobbelen flink door de werpkist. Echt wijze herdertjes zijn het al. De geluiden worden steeds diverser, en ze zijn al grappig met elkaar aan het communiceren. Het zijn rustige pups, alleen als de melkbar in de buurt komt laten ze zich horen. Verder laten ze zich heerlijk knuffelen. s'Nachts hebben ze door dat iedereen in rust is en gaan ze mooi mee in dat ritme. De kleuren worden steeds beter zichtbaar, en wat wij zien is grauw en zwart/bruin. Kira had behoorlijk moeite om goed te blijven eten, en wij er een hele taak aan om haar hierin te begeleiden. Met wat medicatie van de dierenarts hopen we dat dit beter gaat. De melkgift is prima en ze verzorgd de pups netjes. 

Bandje Rood, Abira, teefje

 Bandje blauw, Ahava, teefje

Bandje roze, Aviva, teefje

Bandje zwart, Arye, reu

Bandje zwart, Ariël, reu

Bandje oranje, Ava

Bandje bruin, Adar, teefje

Bandje paars, Amaris, teefje

 

14 februari, de pups zijn 1 week oud

De pups doen het prima. Ze groeien allemaal. Ze beginnen al behoorlijk snel te worden en we hebben al een plankje extra in de uitloop van de werpkist gedaan. We zien het er anders van komen dat ze er uit duikelen. Kira stelt wel eisen aan haar menu en de plaats van eten, oftewel ze wil behandeld worden als een prinses! Hieronder stellen we de pups aan jullie voor, in volgorde van geboorte.

Bandje rood, teefje, Abira                                                  Bandje blauw, teefje, Ahava

                            

Bandje roze, teefje, Aviva                                                  Bandje zwart, reu, Arye

 Bandje groen, reu, Ariël                                                       Bandje oranje, teefje, Ava

Bandje bruin, teefje, Adar                                                  Bandje paars, teefje,Amaris

 

Op 7 februari 2018 is het A-nest van Kira en Devil geboren!

Rond 13.00 uur belt Ard-Jan mij, de geboorte is begonnen. Op dat moment ben ik nog bezig met het uitlaten van de honden van mijn hondenuitlaatservice. Om 13.30 belt hij weer, de eerste pup is geboren! Een donker(zwart/bruin?) teefje van 498 gram. Om 14.10 komt de tweede pup ter wereld, een grauw teefje van 490 gram. Ondertussen ben ik thuis gekomen en om 15.55 wordt een donker(zwart/bruin?)teefje geboren van 518 gram. Het is 16.45 al de eerste, grauwe, reu, 530 gram, geboren wordt. En dan is het wachten geblazen, en vallen de weeën wat stil. Na ruim 2 uur nemen we contact op met de dierenarts. We besluiten dat Ard-Jan met Kira naar de praktijk gaat voor een check. Kira is dol op autorijden dus gaat graag even mee. Op de praktijk is de conclusie dat er nog meerdere pups moeten komen. Kira krijgt een prik om de de geboorte wat te laten vlotten. Collega fokker en dierenartsassistente Roeline is werkzaam bij onze dierenartsenpraktijk. Zij is op dat moment net klaar met haar werk en besluit naar ons te toe te komen om de verdere bevalling mee te maken. Ook ons kost deze gebeurtenis energie en we beginnen toe te zijn aan wat eten. Roeline besluit daarom wat eten te halen. We kunnen even wat ontspannen en samen eten. Eenmaal thuis wordt om 20.35 de tweede, grauwe, reu geboren,512 gram. De bevalling gaat nu weer vlotter en om 21.08 is daar weer een donker(zwart/bruin?) teefje, 522 gram. Dan wacht Kira weer even en het is 22.25 als er nogmaals een donker (zwart/bruin?) teefje ter wereld komt, 524 gram. We merken al vrij snel dat de weeën afnemen, maar we weten zeker dat er nog 1 of meer pups moeten komen. Inmiddels is het nacht, maar gelukkig heeft de dierenarts Eva, die Kira ook vanaf de dekking begeleidt heeft, nog steeds dienst. Na telefonisch overleg, besluiten we dat we toch weer naar de praktijk gaan. Hier wordt een röntgenfoto gemaakt en zo zien we dat er nog 1 pup moet komen. Die ligt ook nog eens klaar om te komen, met het koppie in de goede richting. Kira krijgt weer een prik. En dan om 01.55, terwijl Ard-Jan de oprijlaan oprijdt, wordt puppy nummer 8, een grauw teefje van 492 gram, geboren! Ik hoor hem buiten roepen dat ik maar snel naar de auto moet komen. We wikkelen de pup in een handdoek en Kira likt de pup binnen verder schoon. Wat zijn we dankbaar en ook opgelucht. Alle pupjes zijn gezond en met mooie geboortegewichten ter wereld gekomen! Kira is steeds rustig gebleven en laat meteen zien dat ze een hele goede moeder is. Het was heel bijzonder om zo de geboorte van ons eerste nestje mee te maken. We moeten allemaal even bijkomen. De puppy's en Kira doen het uitstekend. Ze groeien meteen, dat zien we iedere dag duidelijk aan de gewichten We genieten van dit heerlijke stel! Kira is in alles onze ''spits'', aanvoerdster, altijd vooraan. Daarom heeft ons eerste nest als bijnaam de ''spitsies''. Aankomende week hopen we ze allemaal even goed te kunnen fotograferen. Maar hierbij alvast een inkijkje.

 

 


5 januari 2018

Kira is drachtig! Vandaag hebben we een echo laten maken. We zijn ontzettend blij! Begin februari verwachten wij pups.

We stellen met trots de reu aan jullie voor. Imposant, lief en prachtig om te zien. 

Devil von Camelot, HD-A, ED-vrij, DM-vrij. 68 cm groot, geboren in 2014, vader: Jardan von den Grauen von Monstab moeder: Feline's Fantasy von Excalibur

Het is Devil zijn eerste nestje in Nederland.

 Kira x Devil

 

 

 

Kira x DevilDevilDevil