Over ons

Wij, Ard-Jan en Bertine, zijn een enthousiast stel en wonen samen met onze honden in Loenen, op de veluwe. We zijn echte dierenliefhebbers en trotse eigenaar van vier herders. Een Duitse herder langstokhaar, twee Oudduitse en een Zwitserse witte herder. We wonen op een heerlijke plek, en net als wij genieten onze honden hier ook van.

Kira, Beibhinn, Shiva en Ahava wonen bij ons in huis en hebben daarnaast de ruimte om buiten vrij rond te lopen. Regelmatig gaan wij er ook met hen op uit.

We fietsen met hen, maken een uitstapje naar het dorp, gaan een dagje weg of met ze op vakantie. Ons leven draait voor een groot deel om hen.

Onze kennel is vernoemd naar ons teefje Kira. Ze is onze eerste gezamenlijke hond en heel speciaal voor ons.

We zijn aangesloten bij de LSOHV en fokken volgens de regels van deze vereniging. We vinden het belangrijk om op een verantwoorde manier bij te dragen aan het fokken van dit prachtige ras. Wij maken een heel overwogen keuze in het kiezen van een combinatie. Hier gaat heel veel tijd en onderzoek aan vooraf.  Naast gezondheid en socialisatie hechten wij grote waarde aan goede voeding voor onze honden. Wij voeren onze honden KVV(kant en klaar vers vlees) van het merk Darf. https://darf.nl/ en ook onze pups krijgen dit tijdens het opgroeien te eten.

Verder worden onze honden, en ook de pups, getiterd, getest op antistoffen, in plaats van standaard gevaccineerd. https://www.vaccicheck.nl/wat-is-vaccicheck

Wat betreft de socialisatie geven wij de pups in de nestperiode ook een stukje training op het gebied van zindelijkheid en zelfbeheersing. Wij werken volgens de principes van ''puppy culture''. Een programma op het gebied van vroege socialisatie en training. https://shoppuppyculture.com/pages/puppy-culture-1

Op de leeftijd van 7 weken krijgen de pups een karaktertest. Aan de hand hiervan kijken we welke pup bij welk baasje het meeste op zijn plaats is. 

Vanuit onze hobby en passie steken wij veel energie in de pups, en doen er alles aan om ze zo goed mogelijk te laten opgroeien. Daarom vinden wij het erg belangrijk dat de pups bij de juiste nieuwe baasjes terecht komen. Baasjes die zich voor hondenleven lang willen verbinden aan hun hond en er alles aan zullen doen om hem een fantastisch leven te geven. Wij verwachten van de toekomstige pupeigenaren dat zij zich inzetten om verder te gaan met de start die wij de pups gegeven hebben. 

Als we na een kennismaking overeenkomen dat u in aanmerking komt voor een pup van onze kennel, dan kunt u van ons een mooi en leerzaam traject verwachten. Uiteraard komt u een aantal keer moeder en pups bezoeken. En naast een uitgebreid puppypakket kunt u rekenen op een lezing/training op het gebied van gedrag, voeding en gezondheid en een echt puppyfeestje. Dit betekend dat u misschien een keer vaker naar Loenen zult afreizen. Voelt u zich aangesproken na het lezen van deze website? Neem contact op voor meer informatie.